Green screen

איך נפיק צילומי חוץ בלי להוציא ראש החוצה

צילום על גבי מסך ירוק/ כחול
למה הוא משמש ולמי הוא מתאים?

אם תרצו לצלם סרט ביער מושלג או בארמון מלכותי ואין לכם מספיק משאבים לשנע את צוות השחקניות והצילום עד לאזורים מרוחקים בארץ או בחו"ל, מה תעשו?
צילומי חוץ לא בהכרח קלים לביצוע, ישנם פרמטרים רבים שצריכים לקחת בחשבון וסיכוי גבוה שמשהו לא ילך טוב, ובנוסף, משאבים רבים כמו משאבים כלכליים, משאבי זמן, מזג אויר נוח בדיוק ביום שבו תכננתם לבצע את הצילומים ועוד..
לשם כך נועד צילום על גבי מסך ירוק (green screen)  באמצעות טכניקת "קומפוזיטינג"  הצילומים מתבצעים בסטודיו סגור על רקע מסך ירוק, ובזמן הצילום או העריכה מחליפים את הרקע הירוק ברקע המבוקש.

השימוש באולפן ירוק הפך בשנים האחרונות לאחד מן הכלים המרכזיים בהם אנו עושים שימוש לצורך הפקות. לא רק כתחליף לצילומי חוץ, אלא גם כדי ליצור אשליות ואפקטים שאינם מציאותיים.

למה דווקא ירוק?
אז זהו, הצבע הירוק נבחר מהסיבה שהוא צבע שאינו שכיח בגוף האדם, הניגודיות הגבוהה מאפשרת לתוכנות הדיגיטליות לזהות אותו ולהחליפו ברקע אחר.

האם כל אחד יכול לצלם בטכניקת מסך ירוק?
לצילום ע"ג מסך ירוק נדרש ידע מקצועי תכנון נכון ושימת לב לפרטים קטנים ומיומנות בשלב הצילומים ולא פחות בעריכת הסרט או התמונה. כדי למזג בין הדמויות  או האובייקטים לרקע בצורה שישתלבו באופן טבעי ולא יראו כטלאי ע"ג הרקע.

לסיכום:
כיום ניתן ליצר סרטים ותוצרים מיוחדים באמצעות שימוש במסך ירוק
ההמלצה שלנו לפני שמפיקים תשבו תתכננו ותכתבו תסריט בימוי מדויק
הכולל תסריט עריכה ובניית רקעים ורק אז תתחילו בצילומים
כדי שההפקה שלכם תצא מוצלחת!

חשוב לדעת לא כל צלם/ת יודעים לנהל צילום במסך ירוק
מורכב לכם? בפרודקשיין נבנה לכם תסריט מדוייק לימי הצילום והעריכה